2010. január 29., péntek

Az Út

Hej! (jelentése: Üdv!)

Első bejegyzésünkben a kiutazásunkról fogok írni.

Az előzetesen elintézendő dolgokkal nem untatnék senkit, volt két A4-es lapunk amin fel voltak sorolva... A repülőnk csütörtök 12:55-re volt kiírva, az albérletünket tehát aznap kellett leadnunk amikor utaztunk. A mérlegelés megtörtént már előző este, a csomagjaink tehát készen álltak. Reggel 7kor kelés, pakolás, továbbá az itthon maradó holmik lecuccolása. Ez egészen fél10ig elhúzódott, és amikor csont üres volt a lakás és csak a bezárt bőröndök maradtak felmarkoltuk a repülőjegyeinket és.... HOVA LETTEK A JEGYEK?!?! Nos, igen a repjegyek el lettek téve, de hogy hova azt nem tudtuk.. szóval kellett egy gyors nyomtatás (köszi Gyuri :)) Sajnos irtózatos hóvihar tört be Budapest utcáira, de rendben kiértünk a reptérre, bárhogy is marasztalt bennünket a város. A reptéren rendben becsekkoltunk, néztük egy kicsit az unatkozó reptéri munkásokat, ahogy driftelgetnek a hóban, aztán elbúcsuztunk a családtól személyesen és telefonon is.

A repülő felszállása késett 40 percet, jégoldózták is a gépet de végül 10 percet lefaragott a késésből a pilóta. Az út alvással telt, mert semmi érdekeset nem láttunk a felhőktől a leszállásig. A repülőből először a svéd partokat pillantottuk meg, majd a tenger közepén lévő szélfarmot és a gigantikus Öresund-hidat. Azt még biztos megnézzük közelebbről is! A repülő erős jobbkanyarral fordult a leszállópályára és az erős szél ellenére is simán landoltunk.

A reptéren találkoztunk Signe-vel, aki Dia mentora a helyi egyetemen, és Peterrel akitől megkaptuk a lakáskulcsokat (!), ahol megszállhatunk. A szállást a couchsurfing.org oldalon találtuk, és egy nagyon közvetlen lány invitált meg bennünket ismeretlenül(Maria, aki Peter barátnője). Signe segítségével átverekedtük magunkat közel 100 kilónyi csomagunkkal Koppenhágán, és teljesen kimerülten végül megérkeztünk átmeneti szállásunkra. Nagyon otthonos kis lakás, hajópadlóval nagy ablakokkal, kényelmes kihúzható ággyal ééés.. nagyon furcsa fürdővel. Ez alatt azt kell érteni, hogy a helytakarékosság jegyében a fürdő kb 1,5 m2, a zuhany pedig konkrétan a wc felett van. Elég furcsa a wc mellett állva fürödni, de errefelé ez elég nagy divat lehet, mert a lakáshirdetésekben már sok ilyet láttunk.

A lakás egyébként nagyon jó helyen van, mindenhez relativ közel (kivéve a repteret) szóval innen könnyen fel tudjuk fedezni a várost. A vendéglátóink nagyon kedvesek, mutattak több honlapot is ahol albérletet találhatunk, meg telefon ügyben is adtak pár tippet. Csütörtökön már több dologra nem nagyon volt erőnk, ezért elővettük a maradék szendvicseket, megvacsoráztunk és lefeküdtünk aludni. A szendvicsek mellett egyébként megtaláltuk az elveszettnek hitt repjegyeket...

8 megjegyzés:

  1. Kalandos volt az indulásotok :) De hálistennek épségben odaértetek. :) A lakásotok fürdöszobájának elrendezését meg hát.. meg kell hagyni :) :D

    VálaszTörlés
  2. Kíváncsi lennék erre a fürdőre. Tesztek majd fel képet róla? (vagy csak én nem látom?)

    VálaszTörlés
  3. Estére feltöltjük a képeket is picasara és linkeljük :)

    VálaszTörlés
  4. A repjegyet egyébként elkérte valaki? anya

    VálaszTörlés
  5. Nem :D Benne voltunk a rendszerben.

    VálaszTörlés
  6. Milyen újfajta köszönés, még sosem láttam ilyet... ;) :P
    Amúgy örülök, hogy eddig minden rendben van.

    VálaszTörlés
  7. Használják a 'hej hej'-t is, de nem akartalak plagizálni ;)

    VálaszTörlés