2010. január 30., szombat

Az első nap

Hej!

Tegnap reggel végre kipihenten ébredtünk, ezért úgy döntöttünk elsétálunk az egyetemre, ahol beszereztünk egy listát sok-sok albérleti lehetőséggel. Kb 40 perc alatt jutottunk el a nemzetközi kapcsolatok irodájába, ahol nagyon segítőkészek voltak, mindent megtudtam amire kíváncsi voltam. Útközben megálltunk néhány áruházban megnézni az árakat - a legtöbb termék kicsivel drágább csak, mint otthon, ahogy néztük eddig, csak a hús kerül horror összegekbe.
Hazafelé megnéztük a havas Botanikus kertet, aztán a befagyott csatornán sétáltunk (ami a vendéglátóink szerint 40 éve először fagyott be idén télen), ami ahhoz hasonlítható, mintha a befagyott Dunán sétálnánk át.

Délután körbenéztünk telefonkártya ügyben, de meglepetésünkre a legtöbb telefontársaságnak nincsenek hivatalos boltjaik - csak a legnagyobbaknak-, a sim-kártyákat szupermarketekben és trafikokban árulják, ahol viszont nem ismerik az egyes szolgáltatók tarifáit. Ezért úgy döntöttünk interneten még este utánanézünk.

Egész nap szürke volt az idő és kb -5 fok volt, de nem fújt a szél, úgyhogy nem fáztunk. Este amikor hazaindultunk az utolsó áruházból, szakadni kezdett a hó, pillanatok alatt megint minden havas lett, az utakat is beleértve. Egészen reggelig esett, mégis mikor felébredtünk, már ellapátolták a járdáról a havat... Jelenleg pedig szikrázó napsütés van :)

1 megjegyzés:

  1. -5°C-kal én is kiegyeznék... :P
    (mostanában itt -20, -25°C van :S - itt sem a megszokott az időjárás most)

    VálaszTörlés