2010. január 31., vasárnap

Túra

Hej!

Tegnap egész délelőtt pihentünk itt a meleg szobában - eddig ugyanis a szobában sem volt meleg, de az újdonsült olajradiátornak köszöhetően már az otthon megszokott klíma uralkodik a szobában.
Délután elindultunk egy kisebb túrára, először beszereztünk mindkettőnknek egy-egy dán sim kártyát, hogy könnyebb dolgunk legyen, utána pedig elsétáltunk megnézni egy helyes kis lakást, nem messze attól, ahol most lakunk. A lakás mindkettőnknek tetszett, kicsi, de otthonos, és az ára is pont jó - lenne, az a probléma, hogy előttünk már volt egy török pár megnézni a lakást, és a tulajdonos még hezitál, hogy melyikőnknek adja. Azt ígérte ma jelez, hogy döntött. Próbáltuk ösztönözni azzal, hogy többet ajánlottunk a lákásért (hát igen, a magyar hozzáállás), de még nem szólt. Annyi hasznunk mindenesetre volt a lakásnézésből, hogy a srác adott egy hasznos tanácsot, miszerint a pincéreknek sem szükséges dánul tudniuk, ami Alex munkahely keresése szempontjából fontos.

Ezt követően elindultunk, hogy elhozzuk a biciklijeinket, amik a város másik felében vártak ránk, ezért szálltunk metróra, ami nagyon kényelmes és összességében a metróhálózat teljesen kiismerhető, logikus. Hvidovreban sétáltunk elég sokat, de kifizetődött, mert útközben Alex talált egy telefont :) Ha találunk hozzá töltőt, még a hasznunkra lehet.
5 órakor felszedtük a bicikliket, amik sajnos a vártnál sokkal ramatyabb állapotban vannak, ezért nem tudtunk kerekezve hazajönni. Javításra szorulnak - megvan a hétfő délelőtti programunk - emiatt eltoltuk őket a hóban a következő állomásig és haza metróztunk. Szerencsénkre idén ingyenesen lehet a metrón biciklit szállítani. Miután leszálltunk a metróról, sajnos rossz irányba indultunk el és feleslegesen toltuk a bicikliket összesen 8 buszmegállón át a hidegben.

Miuán hazaértünk vagy 1 órába került mire kiolvadtam... Később, amikor Maria is hazaért ellátott minket tippekkel, hogy mit érdemes megnézni és kipróbálni - van mit felfedezni :)

1 megjegyzés:

  1. Örülök, hogy végül rendben megérkeztetek! A fürdő... hogy is mondjam, igen kreatív ;) Pusza

    VálaszTörlés