2010. május 14., péntek

Buli, sushi, filmek

Hej!

Május első hete sem telt másként, mint az azt megelőző hetek: a hét első fele tanulással, a második fele szórakozással.

Csütörtök - péntek - szombat estére volt előre leszervezett programunk ugyanazzal a már megszokott társasággal. Csütörtök este volt az utolsó dán órám, így én eltekertem a déli kampuszhoz, míg Alex a christianiai vacsorát választotta, ahogy minden csütörtökön az utóbbi 2 hónapban. Sajnos mikor odaért mondták a többiek, hogy mivel nem érkezett senki korábban, aki elkészítette volna a vacsorát, ezért az elmarad. Így két másik ismerőssel úgy döntöttek, hogy elmennek egyikük lakásába, bevásárolnak és tacot esznek - vega tacot :)
Aznap estére hivatalosak voltunk annak az énekkarnak a koncertjére - 4 számot énekeltek egy buli előtt -, ahova még az év elején én is elkezdtem járni, csak aztán elmaradt a dolog, viszont Anna maradt, így majdhogynem kötelező volt a megjelenés. Meg amúgy is, jobban nem is kezdődhetne egy buli mint a Man in the mirror (Michael Jackson), Barbara Ann (The Beach Boys) és a Circle of Life (Oroszlánkirály) kórusra átírt változataival.
Szerencsére az órámnak egy kicsit hamarabb lett vége a koncert meg kicsit később kezdődött mint kiírták, így legalább ezt a három számot hallottam és nem maradtam le az egészről. A koncert után sétáltunk egyet Alexxel, én is ettem egy kicsit és úgy mentünk vissza bulizni. Miközben sétáltunk vissza az egyetemre - mert hogy ez a buli is az egyetemen volt, Thursday Bar néven futott - elkezdett szakadni a hó. Most nem olyan nagy pelyhekben, mint április 21-én, amiről eddig nem írtunk, de szakadt, és már május volt...
Csak egy pár szóval az áprilisi hóról: ülünk a szobában délelőtt 10 óra körül és ahogy kinézek az ablakon látom hogy óriási pelyhekben szakad a hó, Alex még le is videózta, mert ilyet otthon nagy eséllyel úgysem látunk, a képek ha jól emlékszem már fent vannak picasan.
Visszatérve a bulira, megint régóta nem voltunk ilyen jó hangulatú partin, végigtáncoltuk az estét, jót lazítottunk.

Másnap sűrű napunk volt, este pedig egy jól megszervezett és nagyon kellemes program várt minket. Mivel első alkalommal nagyon megfogott a sushi vacsora és az egész hangulata, ezért úgy döntöttük megismételjük, csak most nagyobb társasággal. Az összes meghívott kapott is az alkalmon, így végül 11 főre foglaltunk asztalt. Mikor odaértünk kiderült, hogy jól is tettük, mert zsúfolásig tele volt az étterem.
Észre se vettük, hogy megint közel 3 órát töltöttünk az étteremben, pedig a rendeléstől számítva kb 10 percen belül az asztalon volt minden fogás... Most mást választottunk, mint első alkalommal és ez mégjobban ízlett! (Úgynevezett Super California-t rendeltünk, ami rizsbe csomagolt édesvizi homár filé, avokádó, újhagyma, és csípős szósz volt, wasabis repülőhal-kaviárba forgatva.. nyamm) Az egész hangulata nagyon megkapó, nagyon nagyon jól éreztük magunkat, és szerencsére mindenki másnak is ízlett a vacsora és a hely is sikert aratott.
Ezután még eltekertünk az egyetemre ahol az utolsó Friday Bar volt, így azt nem hagyhattuk ki. Mikor odaértünk éppen fúvosok játszottak, mint később kiderült nem minden tagja volt eredetileg is a zenekarban. Emil (ha még emlékeztek rá, ő mentor koordinátor, ő mesélt még pár bulival ezelőtt a "tickle fishingről" azaz a halcsiklandozásról) természetesen tagja eme zenekarnak és miután befejezték a koncertet elmesélte, hogy az egyetlen színpadon maradt szakszofonos valójában egy professzor a tanszékről, aki hallotta, hogy ma este játszani fog ez a zenekar és mivel ő szereti ezt a műfajt, lejött és beszállt. Most pedig kis magán produkciót ad elő a színpadon... Mondanom sem kell, hogy ez ahogy otthon nem lenne elképzelhető, úgy semmelyik másik ismerősünk hazai egyetemén sem.
Maga a buli amúgy nem volt nagy szám, mivel ez volt az utolsó alkalom a félévben a hely zsúfolásig telt, a wc-hez is negyed órát kellett sorban állni, és táncolni sem nagyon volt hely, így aztán mi nem is maradtunk túl sokáig.

A hétvégére már csak egy kisebb levezető program jutott, amit nem is bántam, mert tanulnom kellett a hétfői vizsgámra. Szombat este movie night-ot szervezett Anna barátunk a Katedralenbe (szociológus közösségi hely), ahol elsőre egy osztrák filmet vetítettek, amire sajnos nem tudott angol feliratot szerezni, így azt kihagytuk és csak az osztrák-német kompánia nézte meg, utána viszont csatlakozott a társaság többi része is a következő dán film kedvéért.
Ezen a héten ez volt a második dán film amit láttunk. Az elsőt kedden este a hosszú nap levezetéseként néztük otthon kettesben, mégpedig az Esküvő után címűt. A szombat esti film címe Adams æbler, azaz Ádám almái volt és megerősítette az előző két film alapján kialakult véleményünket, vagyis hogy a dán filmek igenis jók. Számunkra nem megszokottak, de tele vannak humorral, öniróniával, meghökkentéssel, egy kis naturalizmussal és amit én kifejezetten szeretek, mindig valamiféle pozitív végkifejlettel. Szóval ez is egy jó film volt, és mostmár elmondhatom hogy Mads Mikkelsen az egyik kedvenc színészem (ilyen úgyse nagyon van) :P

Ezután még sétáltunk egy nagyot a városban Alexxel kettesben (illetve négyesben a biciklikkel) és megnéztük milyen itt egy tavaszi szombat éjszaka. Rengetegen voltak az utcákon, itt is ugyanaz jellemző mint otthon, hogy a fiatalok alig felöltözve rohangálnak éjszaka, csak itt kb 2 fok van most éjféltájban... A sétáló utcán a rendőrautók kb 3 percenként hajtanak végig, így a közbiztonsággal nincs semmi gond, viszont ennyi szemetet rég láttam, pedig még fesztivál sem volt, csak egy átlagos szombat este. Sebaj, másnapra persze nyoma sem maradt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése