2010. április 22., csütörtök

Gul party

Hej!

Szombaton Gul Party-ban voltunk, ez magyarra fordítva Sárga Bulit jelent. Minden megjelentnek illett több-kevesebb citromsárgát viselni magán. Mi azért nem vittük túlzásba :)

A buli előttre megbeszéltük az ismerősökkel, hogy a Katedralenben melegítünk, és jól eldumálgattunk oktatásról, családról. Egyébként a többiek elmondása alapján a világ boldogabbik felén sem fenékig tejfel az oktatás helyzete, sőt. Miután elfogyott a sör - ezúton is köszi a 7,2-es svéd sört Zsolt, gyó vót - átmentünk egy másik közösségi helyiségbe.. Mert hogy több is van. Ezt a szobát szarvas szobának hívják, mert egy hatalmas agancsú kitömött szarvasfej lóg a falon. A szervezők csodás citrom színű ruhakölteményekben pompáztak (Emil kukásnadrágban és láthatósági mellényben nyomult egy sárga napszemüveggel). A falra pedig a laptop monitorja volt kivetítve, ahol.. chatroulett volt.

Aki esetleg nem ismerné a chatroulett-et, annak mondom, hogy ez egy honlap, ahol engedélyezed a webcamerát és az éppen online lévő akárhányezer másik felhasználó egyikével véletlenszerűen összerak egy video-beszélgetésre. Ha nem tetszik, egy katt és megy tovább. Voltak nagyon mókás dolgok, másik buli, jelmezes idióták, stb, de persze néha mi is belefutottunk az oldalon elkerülhetetlen brokikba..

Az est a szokásos roppant kedvezményes árfolyamú piák kíséretében telt, amikre most kitérnék. Rendszerint Carlsberg (olykor Tuborg) itt a sör, ami persze nem túl meglepő. A rövidek már annál inkább. A korábban említett krumpliból készült förmedvény mellett vannak még csodáik, és ezek már nem olyan rosszak. Van egy rövidük, aminek pont olyan íze van, mint a Liqurice nevű gumicukornak. A dánok imádják ezt a cukrot, van édes, sós, mindenféle. Magyarországon gyakorlatilag medvecukor néven fut. Na a piának pontosan olyan íze volt. Bizarr, de nem rossz. A másik az un. Fisk, ami nevezhető nemzeti italnak is: Ez is 38% körüli alkoholtartalmú ital, de egyáltalán semmit sem érezni a szeszből - ezért picit veszélyes is -, mert egy az egyben Fishermans friend cukorka íze van. Másként szólva extrém mentolos. Egy pia amitől nem lesz büdös a szád :D

Miután megfelelő hangulatba kerültünk, ismét meghódítottuk a csocsóasztalt, és ezúttal a korábban ecsetelt kocka-csocsó feltalálóival is megküzdöttünk. Ines, az egyik osztrák barátunk volt segítségemre, és egész ügyesen játszott. Mondanom sem kell, hogy a Monarchia csapatai fölényes győzelmet arattak! Elég nagy arcuk volt a vikingeknek, szóval jól esett elkenni őket :)

A szarvas-szobából egy lépcső (és persze egy lift is) vezetett le a pincébe, ahol a csocsó asztal és fotelek, asztalok voltak. Az ottani egyik ajtó azonban a fűtéscsövek alagútjaiba "katakombákba" vezetett, amiket persze feltétlenül fel kellett fedeznünk :D Rá is leltünk egy szobára ami tele volt sörös rekeszekkel, de sajnos nem tudtuk eléggé kinyitni az ajtót, hogy beférjünk. Találtam viszont egy svéd zászlós öngyújtót, óó jeee. A buliból a campuson lerakott bringáink felé menet valamelyik ablakból egy lavór vizet borítottak az udvarra, ami az előttünk pár méterre haladó egyik barátunkat - a kissé pityókás Kathit - 3 cm híjján telibekapta :D Reméljük, hogy csak víz volt.

Vasárnap csak pihengettünk, és a maradék szárazkenyérrel megetettük a kacsákat, hattyúkat és egyéb madarakat. Nagyon megnyugtató a tóparton etetni őket. Szeretem. Most a ludak is előkerültek, akik malmöi társaikhoz hasonlóan kijöttek a partra és egészen közel merészkedtek a kenyérért. Este nem mentünk sehova, mert hétfőre már hivatalosak voltunk egy Quiz-partyra, amiről a következő bejegyzésben számolunk be :)

1 megjegyzés:

  1. Alex ha rendes akarsz lenni az ottaniakkal, akkor olyan csocsot játszotok, ahol annak a csapatnak kell innia 1 pohár sört, aki gólt rúgott, és mindegyik rúgott gól után ez kötelező :)
    Így kicsit kiegyenlítődnének az esélyek. :-D

    VálaszTörlés