2010. április 30., péntek

Egy áprilisi hét

Hej!


Múlthéten hétfőn Quiz estére voltunk hivatalosak a Studenthus-ba, ami 7 órakor kezdődött, ezért úgy döntöttem a saját dánórám helyett az egyel korábbira megyek, hogy odaérhessek erre a kihagyhatatlan eseményre. Amúgy itt Koppenhágában elég divatos esemény a quiz este, sok kocsmában ki van plakátolva.
A kiírás alapján 25 koronáért lehetett beszállni a játékba, egyedül, vagy maximum 5 fős csoportban. Mivel a társaságban 8-an voltunk, 2 db 4 fős csoportba ültünk. Az első két helyezett igencsak jól járt, mert az első 1500 koronát, a második pedig 500 koronát nyert. Nagyon bizakodóak voltunk, meg is állapodtunk, hogy ha valamelyik csoport nyer a kettő közül, akkor a másiknak annyit adunk, hogy legalább a nevezési díjat visszakapjuk:)
Elég sokáig tartott a játék, mert 10-10 kérdés volt 5 körön át, és mindegyik kör után rögtön ki is javították a válaszokat. Voltak a kérdések között könnyűek, nehezebbek, logikaiak és volt olyan is, amiről még egyikőnk sem hallott korábban. Minden kör végén pedig volt egy kérdés, ami az ún. sör-kérdés volt. Ha jól válaszolt a csapat, akkor annak a körnek a végén kiosztottak a csapat tagjainak egy kör ingyensört. A 3. kör végén ezt az ingyen sört a mi csapatunk nyerte (The Smarties) nekem köszönhetően :D A kérdés arra vonatkozott, hogy hány csontja van egy felnőtt embernek és mivel előtte nap néztem egy rész New York-i Helyszínelőket, amiben pont ezt taglalták, kapásból rávágtam a választ. Vicces volt és a sör is jólesett.
Mi végül a középmezőny felsőrészében végeztünk, de mint kiderült ez nem rossz teljesítmény. Volt ugyanis két-három csoport, akik internetes telefonnal felszerelkezve érkeztek, és kb mindent kigugliztak. Valószínűleg az összes ilyen eseményre elmennek és összenyerik a bulizásra valót. Valójában ők nem diák korú emberek voltak, hanem meglett férfiak, akik nem pénzt költenek ha szórakozni mennek, hanem pénzt keresnek. Nem rossz taktika. :)

Ezután a hét elég eseménytelenül zajlott, kedden egész nap egyetemen voltam, utána pedig egy remek vacsorát dobtunk össze és pihentünk egy kicsit, ugyanis szerdán egész nap tanulnom kellett, mert csütörtökre egy halom beadandóm volt, aminek a felét kedden adták fel.
Pénteken mivel jó idő volt, délután kimentünk Annával, a lakótársunkkal a közeli parkba - illetve az egyik közeli parkba, ugyanis itt egymás nyakát érik a nagyobbnál nagyobb parkok. Még korábban pénteken sütöttünk krumplit, amikor Anna megjegyezte kis undorral az arcán, hogy ez egészségtelen, úgyhogy nem kéne ilyet ennünk, ezért amikor a parkban rágyújtott egy cigire, akkor jól esett, hogy azt mondhattam neki, inkább eszem sültkrumplit, mint szívok el egy cigit :) Aztán a húga, aki velünk volt megtoldotta azzal, hogy ő inkább mindkettőt műveli :D

Mivel a dán vizsgám időpontja vészesen közeleg, ezért múlthéten hétvégén elkezdtem aktívan tanulni rá, az egész könyvet átvettem, most hétvégén tervezem a következő fordulót. A szóbeli részéről pontosan tudjuk hogy fog kinézni: kis szituációs gyakorlatok és szöveg értelmezés. Összességében nem lesz nehéz, megtanulható az anyag. Ami viszont aggasztó, hogy az írásbeli részével kapcsolatban még semmilyen információval nem szolgált Lona, és az egy héttel előbb lesz, mint a szóbeli...
A hétvége jelentős részét így a tanulás tette ki, két jól sikerült programot kivéve: szombat estére vacsorát szerveztünk ide hozzánk, amire végül 5 ismerősünk jött el és nagyon jól sikerült. Mindenki hozott egy-egy fogást, meg innivalót, én is készítettem egy kis majonézes kukoricát-virslit-tojást, és pluszban sütöttem egy répatortát. Amikor Ines meghallotta, hogy mit sütöttem, "magánkívül" volt az örömtől, ugyanis ő korábban már kóstolta, és nagyon ízlett neki :) Miután jót vacsoráztunk és beszélgettünk elindultunk egy közeli bárba, ami nagyon jó döntés volt. A Røde Hunt (Vörös Róka) első részében kényelmes fotelekkel van berendezve, és csocsó asztal is van, középen helyezkedik el a bár, ahol mint minden más bárban ki van téve az ingyen jeges víz, a hátsó részében pedig egy kis tánctér van kialakítva. Nagyon eltalálták ezt a helyet, mert elől hallod a másik hangját, tudsz beszélgetni, hátul meg max hangerő mellett lehet tombolni a jobbnál jobb zenékre. Ami vicces, hogy a falakon végig bakelit lemezek díszelegnek és nekem megint sikerült elsőre kiszúrnom egy Kodály, Hungaroton lemezt :D
Visszatérve még kicsit az ingyen vízre: több nyugat-európai országban ez bevett gyakorlat, minden bárban megtalálható, sőt Annie angol barátunk szerint Angliában ezt törvényben rögzítették is.

Másnap városnéző sétára indultunk egy nagy csoport diákkal. Valójában az egyik nemzetközi diákoknak tartott óra keretében volt szervezve ez a séta idegenvezetéssel, úgyhogy csatlakoztunk a tömeghez. Majdnem az összes barátunk és ismerősünk ott volt így jó hangulatban telt a napsütéses délelőtt. Nem sok új információval gazdagodtunk, de jót sétáltunk és láttunk pár új szobrot :D Aztán mikor elértük a partot, páran leültek a moló szélére, sajnos ezzel Ines elég rosszul járt, ugyanis a napszemüvege egy óvatlan mozdulat következtében a vízbe zuhant. Szegényt sajnáltuk, de azért valójában ez egy vicces helyzet volt :D
Miután vége lett a sétának kerestünk egy kiülős kávézót ahol a lányok kávét és forrócsokit ittak, mi pedig Alexxel megettük az idei első gombócos fagyinkat. Nagyon szép délután volt, jó volt üldögélni a napsütésben.

3 megjegyzés:

  1. a Terminátor 2-ben mintha 210 csontot mondana Sarah Connor. mennyi az annyi?

    VálaszTörlés
  2. http://www.youtube.com/watch?v=rx2_IUZYOds&feature=related

    :)

    VálaszTörlés