2010. június 5., szombat

Piknik

Hej!

Miután csütörtökön kihasználtuk az első igazi koranyári napot és igazi túristaként bejártuk Koppenhága egy részét, péntekre egy kicsit lazább programot szervetünk, annál is inkább, mert szombaton nagy túra várt ránk amit pedig egy őrült házibuli követett.

Még csütörtök este összetrombitáltuk a lányokat és másnapra pikniket szerveztünk a frissen felfedezett Frederiksberg Have-ba. Mindenki kapva kapott az alkalmon, így végül Annie, Anna, Ines, Varpu és Kathi társaságában ebédeltünk és pihentünk a napon. Apropó... délelőtt 10 óra környékén úgy tűnt le kell fújnunk az egészet mert esőre állt az idő, de Alex garantálta a jó időt - ennek köszönhetően abban a kb 3-4 órában amit a parkban töltöttünk verőfényes napsütés volt, míg előtte és utána csúnya felhők takarták a Napot :)

Mindenki hozott valami harapni valót és ahogy ezt már megszoktuk mindenki falatozott mindenből - már amennyire ez lehetséges volt tekintve, hogy hetünk közül hárman vegetáriánusok. Nem emlékszem, hogy szóba került-e már itt a vegetáriánus téma, de most pár szót szentelek neki. Otthon egy olyan ismerősöm sincs, akiről konkrétan tudom hogy vegetáriánus, persze ennek lehet az az oka is, hogy kevesekkel szoktam otthon együtt enni. Itt kint viszont sok ilyen ismerősünk van, mint például a lakótársunk, vagy az imént említett három lány. Amíg nem találkoztunk ilyen testközelből ezzel a jelenséggel-szokással, addig el se tudtuk képzelni mit jelent ez az egész és azt gondotuk, hogy a vegetáriánusok ugyanazt eszik mint mi, csak hús nélkül. Most, hogy együtt lakunk egy vegetáriánussal látjuk, hogy ez nem így van. Sokszor készít igazán ínycsiklandozó ételt Anna és általában változatosan étkezik - na azért nem mindig. Természetesen volt már olyan amit én előbb adtam volna a tyukoknak minthogy megegyem, de gusztus dolga :D

Visszatérve a piknikhez, mi a már jól bevált magyaros ízeket vittük magunkkal, kis kolbász, téliszalámi, májkrém és pirosarany formájában, ezzel is fogyasztva a még megmaradt készletet. A pirosarany nagy sikernek örvendett húsevő társaink körében, főként Anna (az egyik osztrák barátunk) volt oda érte, ugyanis ő már kóstolta korábban Magyarországon, úgyhogy le is csapott rá :) A finom falatokat mégfinomabb csokis keksz követte amit pedig napozás. Az egész piknik alatt egy kacsapár társaságát élvezhettük, akik egyre közelebb és közelebb merészkedtek hozánk és a kajához. Igazából az egész park tele van kacsákkal és libákkal, úgyhogy ez nem is volt meglepő, inkább vicces.

A csapat nagyrésze egy kicsit később megnézte az elefánikat, akik ott laknak az állatkert parkkal határos részében. Eközben egyre több és több fiatal dán érkezett a parka, egyszerre megtelt az egész zöld terület, voltak aki még zenét is hoztak magukkal - persze ez a biztonsági őröknek kevésbé tetszett, de amíg mi ott voltunk, addig ment a tuctuc.
Ez az egyik olyan dolog, amit nagyon fogok otthon hiányolni, az ilyen alkalmak igazán közel hoztak minket egymáshoz ráadásul csodaszép környezetben a friss levegőn ettünk a város közepén..

A piknik után haza tekertünk és egy picit tanultam, de csak azért hogy ne érezzem rosszul magam amiatt, hogy tulajdonképpen már harmadik napja nem nyúltam a könyveimhez... Ezután viszont kimentünk a közeli Fælledparken-be ahol három napos Electric fesztivált tartottak. A szisztéma ugyan az volt mint május elsején, csak most 8 sátrat állítottak fel a parkban és különböző stílusú zenéket játszottak. Volt latin, afro, világzene stb sátor, és egy olyan rész, ahol a dj pultok védve voltak az esőtől, de maga a tánctér a szabad ég alatt volt, egy érdekes alakú csillogó váz szerkezet fogta közre és óriási diszkógömb forgott a közepén - igen, ez volt az electric részleg. Igencsak furcsa látványt nyújtott a nappali fényben bulizók tömege - ugyanis itt még este 10kor is rendes nappali világosság van, amit elég nehezen tudunk megszokni.
Teljesen véletlenül összetalálkoztunk az ismerőseink nagyrészével, leültünk a fűbe egy-egy sörrel, aztán a szombati terveinkre való tekintettel elég korán, már 10 körül haza indultunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése