2010. március 7., vasárnap

Itt a tavasz

Hej!

Végre megérkezett a tavasz Koppenhágába! Bár ez a tavasz kicsit különbözik az otthon megszokottól, mert a gyönyörű napsütés mellett csak 1-2 fokkal van melegebb, mint eddig és az is csak a napon. Ugyanakkor ez a ragyogó fény kicsal mindenkit a szabadba - minket is.

Már két-három hete végig szerettem volna sétálni a Radhusplads-ról induló kis utcákon, mert érdekelt, hogy mit rejtenek a szűk utcácskák, ezért szerda délután elindultunk egy kisebb kirándulásra a belvárosba. Először megálltunk a tavaknál egy kicsit, leültünk a napsütésben és megegyeztünk, hogy legközelebb viszünk magunkkal száraz kenyeret (bár eddig egyszersem száradt meg a kenyér :D) a kacsáknak, hattyúknak és azoknak a kis fekete vizi madaraknak, amik képesek fél percre is lebukni teljes testükkel és úszni a víz alatt - és nem pingvinek :D
Szép délutánt töltöttünk nézelődéssel, ami közben rájöttem, hogy már jártunk azokban az utcákban, csak máshonnan közelítettünk - hiába, kell egy kis gyakorlás mire összeáll a térkép :)

Csütörtökön szokás szerint iskolából iskolába mentem, délelőtt angol, este dán, közte pedig itthon tanultam. Mindez azt is jelenti, hogy egynap kétszer megyek Amager-be, így nincs kilóméter hiányom. Mégis, eddig egyszersem láttam, hogy felnyílik a szigetet a városközponthoz kapcsoló híd - így érdekes látványt nyújtott csütörtökön, meg is álltam fényképezni:


Pénteken pedig egy jónak ígérkező buliba voltunk hivatalosak, ahol a '90-es évek zenéit játszották. Meglepetésünkre tényleg játszották, ugyanis élőzenés buli volt. A zenekarban két lány és három srác volt, a lányoknak nagyon jó volt a hangjuk és teljesen vissza tudták adni a zenék hangulatát, az egyik srác - aki amúgy az egyik szociológiás főmentor - pedig amellett hogy énekes-rapper is volt, trombitán is játszott, tényleg remek hangulatot teremtettek. Mondjuk akkora volt a tömeg, hogy egy idő után élvezhetetlen lett a dolog.
Mi három cseh és egy osztrák lánnyal töltöttük az estét, még a hangzavar ellenére is jót beszélgettünk. A buliról még annyit érdemes tudni, hogy a szervezők fényrudakat szórtak a tömeg közé, amikből mindenféle formákat lehetett készíteni, volt akinek baseball sapkája, másnak szemüvege volt, mi pedig virágot készítettünk a számos karperec mellett :)


Mivel szombaton Malmőbe készültünk pár ismerősünkkel, ezért péntek éjjel korán, 1 óra körül elindultunk haza. Az út során egy rosszul sikerült előzést produkáltam, aminek a következményeiről egy következő posztban fogok mesélni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése