2010. február 11., csütörtök

A kesztyű és a wok

Hej!

Szerdán elintéztünk pár fontosabb dolgot. Az egyik, hogy letekertünk Amager-be (röviden: Ama'r ; ejtsd: Ámá) hogy Dia regisztrálja magát a dán nyelvi kurzusra. Ez az egyetemi rész kicsit távolabb van, de 35 perc alatt még ilyen hidegben is odaértünk bringával és ugyanez tömegközlekedéssel sem lenne gyorsabb. A regisztráció sikerrel megtörtént a fantasztikus kedd-csütörtök 19:00-21:30-as időben tartandó órákra. Érzem, hogy Dia imádni fogja ezt :D

A másik fontos küldetés, egy kesztyű beszerzése volt számomra, mivel a magammal hozott szövet kesztyű nagyon kis divatos, de a menetszél ellen annyit ér, mint döglött lovon a patkó. Szerencsére pár nappal ezelőtt a belvárosban Dia kiszúrt egy boltot, ahol 100 koronáért (kb 4000 HUF) árultak kesztyűt, szóval ezt felkerestük és megvettük. (Mindenhol máshol 3-500Kr amúgy az ilyen kesztyű) Nos, csak egy méret volt, picit nagy lett, úgyhogy nem fogok benne gyöngyöt fűzni, viszont a szél ellen fantasztikus jó, így aztán már semmi sem áll az utamba, hogy szeljem a kilométereket a drótszamáron:)

Ebédre egyébként közösen főztünk, Dia előkészített, én meg kiválogattam az alapanyagokat és elkészítettem az étket. Tekintve, hogy van itt egy jókora Wok, és a zöldségek igen megfizethető áron vannak, szerintem még sok ilyen wokos dolgot fogunk készíteni a következő hónapokban. Újhagyma, virsli, répa, gomba, némi szója szósz és chili.. isteni jó lett :) Döbbenetes egyébként, hogy itt még a legeslegeslegolcsóbb zöldség is valami elképesztően jó minőségű. Felteszem ez azért van, mert mindent importálnak, és ami gagyi, azt eleve nem is éri meg idehozni. Az árbeli különbség csak abból adódik, hogy 'Okologie', azaz bio, vagy simán termesztett a cucc.

Egyébként süt a nap, olvad a hó, de azért strandolni még nem megyünk :)

1 megjegyzés:

  1. Ezt már akartam is kérdezni van e rendes kézre valótok, ha ennyit tekertek :)
    Télire már nem javaslom, hogy keressetek jobb kesztyűt, de mikor már nem fog kelleni a hideg ellen, szerezzetek be rendes biciklis kesztyűt.
    Nézzetek körül hol lehet normális áron kapni. Javaslom a diszkont boltokat, itt az Aldiban szokott jó lenni, és viszonylag olcsón.
    A menetszél az ízületeiteket teszi tönkre, a kormány meg szép bütyköket alkot a tenyereteken, ha nem tesztek ellene :)

    Itt is jó idő van, a tegnapi napot megúsztuk 10-13 centi hóval, és ma a fele el is olvadt Almádiban.

    VálaszTörlés