2010. február 28., vasárnap

Heti összefoglaló

Hej!

Végre új bejegyzéssel jelentkezünk, és egy postban szerintem össze fogom tudni foglalni az elmúlt hét eseményeit. Nem mintha, unatkoznánk, egyszerűen a napi átlagos teendőkkel nehéz kibélelni egy önálló bejegyzést. Na lássuk mik történtek!

A hét elején kissé megfáztam, úgyhogy megdupláztam a napi vitamin adagom, vettünk mézet, és rákapcsoltunk a teafőzésre. Hála az agresszív kúrának, 2 nap alatt felépültem, ekkorra viszont Dián mutatkoztak a betegség előjelei, de az általam kitaposott ösvényen ő is kigyógyította magát hétvégére. Jelentem jelenleg jó egészségnek örvendünk :)

Az időjárás jelentősen javult, kezdek hinni a skandináv tavasz létezésében. Ezzel együtt viszont a havazás megszűntével sem maradtunk csapadékmentesen: a hét első felében szakadt az eső. Őszintén szólva hóban jobb volt bringázni. A hó elolvadásának egyébként van egy roppant negatív következménye, nevezetesen hogy a hó alatt eddig megbúvó és a hónapok során felhalmozódó hulladék/elhagyott kesztyűk/kutyaszar a felszínre került. Utóbbi a zavaróbb, de tutira szerencsém lesz... Remélhetőleg hamarosan jön valami irdatlan tisztítógépezet és felsikálja az utcákat.

Látható, hogy azért ez még nem a Kánaán, itt is vannak gázos dolgok. Idesorolhatnám, hogy a bicikli ülésemet takaró tesco-s zacsit eltulajdonították, vagy hogy a ház előtt fényes nappal próbált meglovasítani egy autót egy homokinéger. Sikertelenül, nem nyitotta a kulcsa a zárat. Ezek mellett örömmel jelenthetem, hogy 1 havi kitartó keresés, és a 40 éves rekord hideg meghozta gyümölcsét: Megtaláltam az első kátyúkat!! Ezazzz!!

Természetesen a bulikból sem maradhatunk ki! Szerdán kezdett csaposként dolgozni Annie, újdonsült angol ismerősünk a StudentHouse-ban, így bátorításként csapatostul jelentünk meg sört rendelni nála:) Kevesebben voltak, mint múltkor, de sajnos táncolni nem nagyon tudtunk: a két rezidens DJ-palánta finoman fogalmazva nem volt a helyzet magaslatán. Gyakorlatilag élvezhetetlen zenék követték egymást, a mixelés pedig kimerült a teljesen felesleges és céltalan szkreccselgetésben (=lemezek rendellenes tekergetése). Legalább ők élvezték.. Ellenben jót dumáltunk, és végre beszélhettünk olyan emberekkel is, akiket eddig csak látásból ismertünk. Ennek folyományaként ki is alakult a szombati programunk: Nagy Lebowski film nézése nemzetközi étkekkel fűszerezve.

Mi - származásunkat nem meghazudtolva - paprikáskrumplit vittünk a közös vacsira, de mivel mindenki 4 embernek elegendő ételt hozott, elég sok megmaradt. Az est hivatalos itala - a filmben is mértéktelenül fogyasztott - White-russian koktél volt. Összetevői: vodka, Kahlua (kávélikőr) és tej. (Valójában tejszín kéne, de mivel úgysem volt jegünk, jó volt így hígabban). A film után többen távoztak, de a kemény mag számára az osztrák srácok, Markus és Moritz új játékot tanított a maradék vodkával: Ez afféle memória-játék, feles pohár vodkát fel kell ajánlani valakinek az alábbi párbeszéddel: "-Kéred? - Mi ez? - Vodka! - Áh, Vodka!" Ezek után átvenni az italt. Aki megkapta szintén felajánlja valakinek (akár ugyanannak akitől kapta), de a kérdést továbbítani kell annak, akitől átvette az italt, majd a választ is visszafelé, LÁNC SZERŰEN. Ha már elég sok ember között járt keresztül-kasul a pohár, könnyen bele lehet kavarodni, kitől is kell kérdezni, illetve válaszolni. Aki elrontja, iszik, újratölt, majd indul elölről a móka, amíg el nem fogy a pia :D Kommentekben tegye fel a kezét, aki értette!

A mai napon (vasárnap) az elfogyasztott tetemes mennyiségű white-russian ellenére többé-kevésbé elkerült a másnaposság és a verőfényes napsütésre való tekintettel ebéd után városnézésre indultunk. Láttunk csodás evangélikus, ortodox és anglikán templomokat. Katolikust eddig nem, de állítólag van. (Hivatalosan a lakosság 99%-a evangélikus, azonban én ezt módosítanám: az állampolgárok 99%-a evangélikus, a lakosság 20%-a mohamedán :D) Bejártuk a történelmi városrészt, jártunk a királynő rezidenciájánál, a város erődjében és meglátogattuk a híres Kis Hableányt. Sajnos nyáron nem fogjuk már látni, mert áprilisban elköltözik: 1 évre kölcsönadják Kínának. Raktunk fel sok-sok új képet, tessék szorgosan nézegetni/kommentelni őket :)

Sajnos a hivatalos papírjainkról egyelőre semmi hír, ennek hétfőn utána fogunk járni, mert már meg kellett volna jönnie. Bürokrácia..phee. Ezzel együtt, szombaton végigjártuk a város ír pubjait, ahol munka után érdeklődtem és pár helyen azt mondták, ha viszek önéletrajzot és lesz üresedés, hívni fognak. Ez legalábbis bíztató. Az meg pláne, hogy az olasz étteremben is azt mondták, nem szükséges dánul tudni. Lesz egy túrám jövőhéten :) Egyébként látnotok kéne, hogy milyen szerencsétlen fejet vágnak, mikor közlik hogy most nincs üres hely. Tényleg őszintén szarul érzik magukat, hogy nem tudtak segíteni.

Hó vége lévén, elszámoltunk a kiadásainkkal, és arra a meglepő eredményre jutottunk, hogy az egyszeri kiadásokat(párna, tankönyvek, stb), valamint a lakbért nem számolva pontosan annyiba került itt élnünk, mint otthon. Ugyanolyan életszínvonal mellett. Azért ez igen bíztató :)

3 megjegyzés:

  1. a nagy lebowski mellé nem tudok olyan étket elképzelni, ami nézhetővé teszi... :)

    VálaszTörlés
  2. Ezzel egyet tudok érteni. :D A film úgyis csak ürügy volt a white-russianhoz!

    VálaszTörlés